divendres, 11 de novembre del 2011

Crònica 3a jornada

Introducció

Després d'un dia plujós, precipitacions moderadament intenses, la nit s'acostava poc a poc. A l'ambient es palpava fredor, intranquil·litat i cert nerviosisme. Les males notícies havien arribat feia ja uns dies i s'havien escampat com la boira, en un matí de la tardor de la vall del Segre. Després de l'última batalla, dos dels guerrers amb més renom, Branquetes Urbano i Xap Xap Xesco Salinas havien sobreviscut, però les seves ferides tardaran en curar-se, i no podran assistir a la propera batalla. A més, un general de les forces de defensa, Canals No Pasaran, més reconegut amb el sobrenom de Gamarús Canals entre els taverners xinesos, estava desaparegut en combat. Molts rumors anaven de orella a orella: << Ha mort>>, << Ens ha traït>>, <>; cap s'havia la veritat, ni els herois icarians més famosos i reconeguts tenien informació d'on podia parar.

Els herois icarians es van reunir, set sobrenoms a destacar, el capità Dani NonStop, Xavi Correcaminos, Sergi de Luxe, Locomotora Russa Albert, Segadora Peruga, Victor Suñés, Mr. Croqueta Ibán. L'hora de la veritat havia arribat, concentrats, amb ganes de mostrar valor, van sortir al camp de batalla per enfrontar-se a gent de l'exterior; ens venien a prendre les nostres dones (tot i que la majoria eren solters...).

Partit crònica - jornada tercera (redacció des del punt de vista dels ulls de l'Ibán)

ELS ÍCARS VS. PAMPLONA

Resultat del partit: 7-2.

El partit ha començat de la forma més inesperada. Una jugada de rebot, és perd la pilota, i amb un xut fluix d'un senyor calb de Pamplona, ens trobem que tenim el marcador en contra, 0-1. S'ha d'afegir que avui tenien un xicot jove que era ràpid i tècnic, ara bé el seu xut deixava molt que desitjar. Tot i així, no ha passat res, reacció de Els Ícars amb tota tranquil·litat; senyal de que tenien que estar més tensionats i que les coses anirien sortint poc a poc.

Per sorpresa nostra Pamplona ha pressionat durant gran part de la primera part. Per aquest motiu em tingut que fer un joc més ràpid i directe que l'acostumat. Em començat a sortir amb la pilota controlada, fent alguna que altre ocasió. L'empat ha vingut quan el Dani ha fet un xut, amb la puntera, i el porter l'ha refusada; ràpidament l'Ibán ha recollit aquest refús i de primera ha xutat amb l'esquerre cap a la dreta, superant el porter. Amb l'empat, em apuntalat bé la defensa i el Sunyer ha fet les seves apreciades aturades de rigor.

A partir d'aquí deu minuts amb el nostre millor joc del partit. Em fet seguits quatre gols. El Dani, d'un fort xut de puntera des de el mig de la meitat del camp contrari ha tocat fusta, <>. El segon gol ha estat obra del Sergi; una passada a l'espai de l'Ibán, cap a l'esquerre, amb túnel inclòs pel defensor, li ha permès al Sergi, fent una diagonal cap a dintre des de l'esquerre, arribar a prop de la porteria i amb un xut molt bé col·locat amb la cama esquerre, ficar-la dins. El tercer gol ha estat del Dani; la jugada ha estat el resultat d'una combinació produïda per una intensa pressió del rival, on el Sergi s'ha vist a la defensa arraconat. A llavors ha fet una passada sòtil a mitjà altura cap a endavant, per a superar la pressió, i que l'Ibán des del darrere pogués arribar, agafar-la, i introduir-se per l'esquerre de l'atac; marxant-se per velocitat ha fet una passada de la mort, amb canyo inclòs d'un defensor, cap al Dani, el qual ben situat dintre de l'àrea, amb un toc suau de l'interior del peu la fiqués cap a endins. El quart gol ha sigut semblant al segon, la ficat el Peruga; toc des de la defensa, passada llarga, rasa, a l'espai per part de l'Ibán cap a Peruga que ha fet molt bé la diagonal, i després de superar al porter amb regat ha xutat a porta buida. Tot anava molt bé, fins que una contra després d'un corner a favor, ens han agafat desprevinguts en defensa i han fet el 4-2.

La segona part ha estat una mica de nivell més baix, especialment pel cansament. Per la nostra sorpresa Pamplona, amb dos canvis, físicament molt bé, han continuat fent la pressió. Degut a l'esforç físic sortir amb la pilota jugada ha esta més difícil, i per aquesta raó la segona part ha consistit sobretot en recuperar pilotes en defensa i sortir al contraatac.

El Sunyer ha estat protagonista, amb les seves aturades i sobretot amb el crits ferotges (a mi personalment m'han impactat, i això que porto jugant amb el Sunyer anys!) per alguns errors de marcatge, especialment en els corners. El 5-2 l'ha fet l'Ibán; després d'una recuperació en el mig camp del Sergi, aquest ha realitzat una passada a l'espai pel centre de l'atac cap a l'Ibán, que entrava des de darrere ràpidament, i amb un xut ras ha superat al porter. Posteriorment amb un contraatac marca de la casa de Els Ìcars, robant la pilota en un corner per part de l'Ibán i assistint a Xavi, el qual ha controlat ha fet un xut amb aturada del porter, però molt atent a recollit el refús i la ficada a dintre, 6-2. Després, jugada col·lectiva, Suñe a Xavi, Xavi a Ibán, Ibán a Peruga i un travesser del Peruga que quasi rebenta la porteria.

Ja havia marcat tothom de l'equip, menys el Presi. En un jugada una mica llarga, assistència de l'Ibán a l'Albert per a que la fiqués endins i per desgràcia no ha pogut. Posteriorment molt semblant a aquest jugada s'ha repetit amb el Sergi, que li ha donat una assistència a l'Albert, per a que aquest pogués fer gol; el seu xut per poc entra. Al final el Presi, que portava un partit complert, ha realitzat una assistència, la primera d'aquesta lliga feta des d'un servei de corner al nostre favor!!!! Així, situat al segon pal, el Xavi feia el seu segon gol de la nit, 7-2, amb una boleia amb l'interior del peu, que li ha permès superar al porter.

El millor del partit: Que em corregut com a bojos (no podrem dir que no em quedat cansats)!! Que em ficat tots gols, el Presi assistència!! I Òbviament que em guanyat!!!

El pitjor del partit: Errors de marca en corners. Exceptuant el corner del gol a favor, els altres corners no els em tret del tot bé (pedra rere pedra), simplement ens falta aquí una mica de pràctica amb el canvi de normativa. El partit a vegades i sobretot a la segona part s'ha convertit una mica en un correcalles, com diem popularment.